Logomain

Nem túros a közös faló háta

By Kovács Dániel 2012. május 16. 09:23

szerk at hg dot hu

Előbbi karakteres faszobrairól ismert, utóbbi a Hintayo atyja – közös munkájuk, a hatalmas hintaló a Hello Wood egyik főtámogatója, a Jaf Holz megbízására készül Dunaharasztiban, és május 18-án szakmai előadásokkal kísért program keretében adják át.

Hatalmas falovat készített Szőke Gábor Miklós és Huszár András. Előbbi karakteres faszobrairól ismert, utóbbi a Hintayo atyja; közös munkájuk, a hatalmas hintaló a Hello Wood egyik főtámogatója, a Jaf Holz megbízására készül Dunaharasztiban, és május 18-án szakmai előadásokkal kísért program keretében adják át.

Hintalo20130604-19838-1p9ravv.gallery

A Hintaló, ami a Jaf Holz dunaharaszti telephelyén készül, jó példája annak, hogy építészek és szobrászok, milyen módon találhatnak közös alkotói felületet a fa anyag tulajdonságait kihasználva. A projekt két alkotójának barátsága a 2010-es Hello Wood alkotótáborban kezdődött, amely a Jaf Holz támogatásával az egyik legjelentősebb építészeti alkotótáborrá nőtt az elmúlt évek alatt. A vendégek többet is megtudhatnak a Hello Woodról, ha beülnek a Mome line - design műhely előadására, akik a fa szerepéről fognak beszélni a kortárs építészetben. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákjai pedig a madridi Solar Decathlon versenyre való előkészületeikről, azaz az Odooprojektről fognak előadni, amelyben faanyag-támogatójuk a Jaf Holz. A Solar Decathlon egy nemzetközi, egyetemek közötti innovációs verseny, amelynek célja a napenergia felhasználásával összefüggő építészeti megoldások népszerűsítése, illetve a zöldtechnológiák társadalmi, piaci támogatottságának megteremtése.

A fiatal tervezőket megelőzően három jól ismert vállalat fához kapcsolódó előadását hallgathatják meg a vendégek. A HÄFELE “Funkcionalitás és Design” címmel beszél saját gyártású vasalatairól. A Remmers Lazúrfestékekkel, lakkokkal, bevonatrendszerekkel' kapcsolatos újdonságairól ad tájékoztatást, míg a Roto “Komfort, biztonság és design” elnevezésű előadása a cég vasalatait mutatja be és különleges árkedvezményeket kínál az eseményen résztvevők részére. Nem véletlen, hogy ezek a rangos, a fához köthető cégek előadnak, hiszen a Jaf Holz vállalat célja, hogy Faipari Kompetencia Központokat hozzon létre mind a 6 regionális központjában partnerével az AVASALAT-tal, ahol az érdeklődők egy helyen juthatnak hozzá a szakmai információkhoz.

A koktélbár mellett piknik hangulat várja a vendégeket: kemencében sült finomságokkal és kürtős kaláccsal, majd borkóstolóval kedveskednek az érdeklődőknek a vendéglátók. Aki már kihintázta magát az óriás HINTALÓval, az tovább szórakozhat: kipróbálhatja a kétkerekű Segway-járműveket és lábügyességét finomíthatja kapura lövéssel.

Program: Előadások: 12.00 – 16.00, HINTALÓ szobor-avatás: 16.00 órakor
Helyszín: H-2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos u.28.

fa, szobrászat, szőke gábor miklós, hello wood, huszár andrás Icon_print

Huszár András és Szőke Gábor Miklós közös Hintalova

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317