Logomain

CreativeMornings a Prezi alapítójával

By Kovács Dániel 2012. január 17. 10:10

szerk at hg dot hu

Somlai-Fischer Szabolccsal január 20-án, pénteken reggel 8:30-tól lehet majd találkozni a Toldi Moziban.

Napjaink talán legsikeresebb magyar startup cége, a Prezi alapítója lesz a második budapesti CreativeMornings vendége. Somlai-Fischer Szabolccsal január 20-án, pénteken reggel 8:30-tól lehet majd találkozni a Toldi Moziban. A részvétel ingyenes, regisztrációra szükség van.

Cm_sfsz_index20130604-19838-145m2i1.gallery

Szabolcs, akit külföldön Adamként ismernek, stockholmi és budapesti tanulmányokat követően építészként diplomázott, majd saját céget alapított, Aether Architecture néven. Az itt zajló munka eredményeként jött létre 2004-ben a 10. Velencei Építészeti Biennále nemzetközi sikert hozó kiállítása, a ReOrient. Három évvel később Szabolcs részt vett a Kitchen Budapest megalapításában, amelynek 2009-ig programigazgatójaként dolgozott.

Saját ötletét továbbfejlesztve ebben az évben hozta létre a Prezit, Halácsy Péterrel és Árvai Péterrel közösen. A hamarosan széles körben ismertté váló online, felhő-alapú online prezentációs eszközt először a TED, illetve a Sunstone Capital karolta fel; 2011 december végén pedig bejelentették, hogy az Accel Partners is beszáll a finanszírozásba. A Prezi jelenleg Budapesten és San Franciscóban működtet irodákat, Szabolcs pedig a két város között ingázva a cég designigazgatója.

A Creative Mornings 2008 végén New York-ban indult a neves designblogger, Tina Roth Eisenberg, ismertebb nevén Swissmiss kezdeményezésére. A budapesti Creative Mornings szervezésére a hg.hu csapata kapta meg a jogot a New York-i alapítóktól. A kreatív szakemberek inspirációs forrásaként, havonta egyszer könnyű reggelit, kávét és húszperces előadást jelent, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad eszmecsere követ. A belépés ingyenes, kezdés 8:30-kor, előadás kilenctől – tízkor már mindenki dolgozhat a munkahelyén. A programokról az sem marad le, aki nem tud részt venni egy-egy alkalmon, ugyanis minden előadás videója felkerül a netre. A New York-i kiadásban eddig többek közt Milton Glaser, Paola Antonelli MoMA-kurátor, Michael Bierut (Pentagram) vagy Steven Heller adtak elő; az első CreativeMornings_BDP vendége Erkel András volt a Studio Baestartstól. 

budapest, somlai-fischer szabolcs, program, creative mornings, prezi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317